tickling-videos.net
All for Joomla All for Webmasters
fetish-latex.org

И судије очекују повећање плата

17. 11. 09

go here С А О П Ш Т Е Њ Е

get link  

föra över pengar från forex Поводом најаве да ће бити повећане плате корисницима буџетских средстава, Друштво судија Србије се обратило Високом савету судства и, заједно са Удружењем јавних тужилаца и заменика јавних тужилаца Србије, министрима правде и финансија и председнику Владе како би разјаснили да ли се те најаве односе и на плате носилаца правосудних функција.

http://hickscountry.com/media/hicks-for-web-2048-px-wide/feed/ Два струковна удружења, која окупљају највећи број судија и носилаца јавнотужилачке функције у Србији, подсетили су Владу Републике Србије и министарства правде и финансија да су дужни да се једнако старају о материјалном положају свих буџетских корисника, односно на обавезу да се старају о потребама правосуђа као корисника буџета, подсећајући притом да су и носиоци правосудних функција поднели велики материјални терет умањењем плата и по Закону о умањењу нето прихода лица у јавном сектору од 2013. године, а потом и селективним укидањем већ стечених накнада.

Судије, јавни тужиоци и заменици јавних тужилаца Републике Србије доношење Закона о буџету за 2018. годину очекују забринути да ће и овог пута бити, као и претходне године, искључени од повећања, односно враћања плата на ниво пре доношења Закона о привременом уређењу основица за обрачун и исплату плата, односно зарада и других сталних примања корисника јавних средстава од 2014. године и очекују да се њихова удружења заложе код извршне власти за очување њиховог материјалног положаја.

http://alschu.de/?destomit=bin%C3%A4re-optionen-max-fischer&6ad=1a Друштво судија Србије и Удружење јавних тужилаца и заменика јавних тужилаца нагласили су да плата судија и тужилаца није само економска категорија, већ и материјална гаранција судијске независности и тужилачке самосталности. Терет економских недаћа судије и тужиоци су поделили са суграђанима без замерки. Међутим, искључивање судија и тужилаца из најављеног повећања плата представљало би дискриминацију и довело до тога да плата судија и тужилаца буде на нивоу знатно нижем од оног који одговара њиховом знању, искуству и одговорности која се од њих захтева. Недовољни материјални приходи судија и тужилаца, нижи од прихода судија и тужилаца у свим осталим државама у окружењу, доприносе урушавању достојанства судијске и тужилачке функције у Републици Србији.

http://www.custom-crafted-knives.com/rere/4754 Будући да су носиоцима правосудних функција, у односу на друге кориснике буџета, плате биле умањене у већим износима и да је учешће плата 2.800 судија и 700 јавних тужилаца и заменика јавних тужилаца, у односу на преко 700.000 корисника буџета у јавном сектору незнатно, у ситуацији када је сада буџет стабилан, не постоји ваљан разлог због ког и плате носилаца правосудних функција не би могле да буду увећане, односно враћене на ниво пре доношења наведеног Закона из 2014. године.

http://orpheum-nuernberg.de/?bioede=binaere-optionen-demo&580=61 Друштво судија Србије и Удружење јавних тужилаца су изразили очекивање обавештења о томе да ли је повећање плата планирано и за носиоце правосудних функција и, уколико није, из ког разлога.