tickling-videos.net
All for Joomla All for Webmasters
fetish-latex.org
19. 05. 21

U nedostatkku javne rasprave u vezi sa jednom od mera iz Predloga Zakona o izmenama i dopunama Krivičnog zakonika koja se odnosi na višestruki povrat (član 55a), Društvo sudija Srbije prenosi članak sa američkog sajta American Civil Liberties Union o 10 razloga protiv zakona "Treća lična i ispadaš" (10 Reasons to Oppose "3 strikes, you're out").

 

10 RAZLOGA PROTIV ZAKONA „TREĆA LIČNA I ISPADAŠ“

 

Američka javnost je uznemirena zbog kriminala, i to sa dobrim razlogom. Stopa kriminala kod nas je neprihvatljivo visoka, mnogi Amerikanci se osećaju kao zatvorenici u sopstvenom domu i ne napuštaju ga jer se boje da ne završe u crnoj hronici.

Već više od dvadeset godina, državne i federalne politike u pogledu kontrole kriminala zasnivale su se na uverenju da će zakoni kojima su propisane teške kazne odvraćati ljude od činjenja zločina. Ali čak ni danas, kada se više od jednog miliona ljudi nalazi iza rešetaka, i kada su državni budžeti iscrpljeni visokim troškovima izgradnje zatvora, nismo bezbedniji nego što smo bili. Potrebni su novi pristupi rešavanju problema kriminala, ali naši politički lideri, umesto da takve pristupe i iznađu, i dalje nude zastarele strategije.

Detaljnije: 10 razloga protiv zakona "Treća lična i ispadaš"
19. 04. 25

Dragana Boljević dala je intervju Alumni klubu Pravosudne akademije, u okviru serijala "Glas pravosuđa", koji prenosimo u celosti.

 

19. 04. 25

Tokom uskršnjih i prvomajskih praznika, kancelarija Društva sudija Srbije neće raditi u periodu od 26. aprila do 5. maja 2019. godine.

19. 04. 09

U sklopu projekta „Doprinos sudija nezavisnosti i kvalitetu pravosuđa kao pretpostavka vladavini prava“ koji sprovodi uz pomoć Fondacije za otvoreno društvo, Društvo sudija analizira svaki korak u formiranju sudije, počev od fakulteta, preko pripravničke obuke, pravosudnog ispita, izbora za sudiju i usavršavanja tokom sudijske karijere.

Međunarodnu konferenciju o Pravosudnoj akademiji, održanu 5. aprila 2019. godine u Beogradu, pozdravili su ministarka pravde Nela Kuburović i ambasadori Evropske unije Sem Fabrici i OEBS-a Andrea Oricio.

Detaljnije: Kakva nam Pravosudna akademija treba?
19. 02. 22

U skladu sa pozivom za dostavljanje komentara i sugestija na Prvi nacrt revidiranog Akcionog plana za Poglavlje 23, Društvo sudija Srbije je dostavilo svoje Komentare Ministarstvu pravde, zajedno sa Mišljenjem Biroa Konsultativnog veća evropskih sudija od decembra 2018. godine.

Preuzmite Komentare Društva sudija Srbije na Prvi nacrt revidiranog Akcionog plana za Poglavlje 23 i Mišljenje Biroa Konsultativnog veća evropskih sudija od decembra 2018. godine.