tickling-videos.net
All for Joomla All for Webmasters
fetish-latex.org

Обраћање Друштва судија Србије Високом савету судства у вези са вредновањем рада судија

17. 06. 09
У вези са поступком избора судија у судове вишег ранга који је у току и одлукама које је Високи савет судства донео о вредновању кандидата који су поднели своје пријаве на оглас, Друштво судија Србије се обратило Савету и указало на проблеме у примени Правилника, а које је прикупило на основу обраћања колега.
 
Друштво судија је посебно истакло недовољну прецизност појединих одредби Правилника и могућност да њихово различито тумачење доведе до различитог поступања комисија за вредновање, а судије чији се рад вреднује буду доведене у наравноправан положај. Ово посебно имајући у виду да ће се 2018. године спровести прво редовно вредновање свих судија у Србији.
 
Друштво судија Србије је и раније указивало на ове и друге недостатке правилника, а последњи пут спровело детаљну анализу 2016. године, у којој је изнело примедбе и предлоге за које сматра да су од користи за адекватније и боље оцењивање судија. Ову анализу, на коју је Високом савету судства још једном скренуло пажњу, можете преузети овде: