tickling-videos.net
All for Joomla All for Webmasters
fetish-latex.org
19. 06. 11

Поводном седнице Одбора за уставна питања и законодавство Народне скупштине Републике Србије заказане за петак 14. јун 2019. године са темом: Разматрање Предлога за промену Устава Републике Србије, који је поднела Влада Републике Србије 30. новембра 2018. године, имајући у виду важност питања које ће одбор разматрати, као свој допринос легитимности овог важног процеса, Друштво судија Србије доставило је Народној скупштини процедуралне предлоге које можете прочитати у наставку.

Detaljnije: Друштво судија упутило процедуралне предлоге Народној скупштини
19. 01. 17
Биро Консултативног већа европских судија (ССЈЕ), на седници одржаној 21. децембра 2018. године, на захтев Друштва судија Србије, усвојио је ново Мишљење о усклађености са европским стандардима Нацрта амандмана на Устав Републике Србије објављеног 15. октобра.
  
18. 11. 14

Друштво судија Србије обратило се данас, 14. новембра 2018. године, Високом савету судства поводом још једном поновљених неистинитих, ниподаштавајућих и претећих изјава помоћника министра правде господина Чедомира Бацковића упућених представницима судске власти у време активности на плану промене Устава Републике Србије у области правосуђа, а изречених у емисији „Добро јутро, Србијо“ на телевизији Hаppy дана 12.11.2018. године.

Друштво судија Србије позвало је данашњим дописом Високи савет судства да реагује и подсети представнике извршне власти да су дужни да својим понашањем и поступањем одржавају поверење у независност и непристрасност судија и судова, те да је забрањен такав притисак на суд у складу за Уставом, Законом о судијама и Законом о уређењу судова. 

18. 11. 14

Поводом још једном поновљених неистинитих, ниподаштавајућих и претећих изјава помоћника министра правде господина Чедомира Бацковића упућених представницима судске власти у време активности на плану промене Устава Републике Србије  у области правосуђа, а изречених у емисији „Добро јутро, Србијо“ на телевизији Hаppy дана 12.11.2018. године:

Detaljnije: Отворено писмо министарки правде Нели Кубуровић
18. 10. 25

ЗАЈЕДНИЧКО САОПШТЕЊЕ

реакција на тврдњу

Министарства правде о позитивној оцени Венецијанске комисије

 

Министарство правде је 24. октобра 2018. на својој интернет презентацији објавило да су на 116. Редовном заседању чланови Венецијанске комисије разматрали четврти по реду Нацрт уставних амандмана које је израдило Министарство правде. У саопштењу Министарства се наводи да је Венецијанска комисија закључила да је последња верзија амандмана, која је настала након усаглашавања са коментарима стручне јавности, усклађена са препорукама Венецијанске комисије.

Detaljnije: Реакција на тврдњу Министарства правде о позитивној оцени Венецијанске комисије