tickling-videos.net
All for Joomla All for Webmasters
fetish-latex.org
20. 01. 16

МЕДЕЛ поздравља одлуку Европске комисије објављену 14. јануара 2020. године, којом се од Европског суда правде захтева одређивање привремених мера у поступку за утврђивање повреде правила дисциплинске одговорности за судије у Пољској.

Detaljnije: САОПШТЕЊЕ МЕДЕЛ ПОВОДОМ ОДЛУКЕ ЕВРОПСКЕ КОМИСИЈЕ
20. 01. 13

МЕДЕЛ је 11. јануара 2020. године присуствовао маршу за независност правосуђа, у којем је у колони дугој 4 километра учествовало више од 25000 људи.

МЕДЕЛ је активно учествовао и интервенисао на конференцији за медије одржаној пре марша.

Била је то импресивна демонстрација вере у основна начела владавине права и јасан показатељ свим националним и европским органима да се те вредности налазе у самом срцу Европске уније и да грађани никад неће престати да се боре за њихову заштиту.

До сада незабележена солидарност коју су показала сва удружења судија и тужилаца из других земаља је овај догађај учинила прекретницом која ће годинама остати упамћена.

Показали смо да смо уистину европске судије и тужиоци и да је правосуђе у Европи уједињено у борби за заштиту владавине права и основних начела која представљају општи камен темељац Уније.

Честитамо организаторима марша: удружењима Iustitia и Lex Super Omnia, члановима МЕДЕЛ.

МЕДЕЛ искрено захваљује пољским колегама, не само на храбрости и на примеру који нам дају, већ због тога што верујемо да ће у будућности симболика јучерашњег марша бити од много већег значаја свима нама у целој Европској унији, већа и од помоћи које смо ми могли да им пружимо.

МЕДЕЛ ће наставити са потпуном посвећеношћу борби за владавину права.

Сви смо ми европске судије и тужиоци!

20. 01. 11

Послеподневни марш у Варшави одржан у суботу, 11. јануара 2020. године, окупио је више од 25000 људи у колони дугачкој 4 километра.

Одржана је импресивна демонстрација вере у основна начела владавине права и свим националним и европским органима је послат јасан знак да су те вредности у самом срцу Европске уније и да грађани никада неће престати да се боре за њихову заштиту.

До сада незабележена солидарност коју су показале сва удружења судија и тужилаца из других земаља је овај догађај учинила прекретницом која ће годинама остати упамћена.

Честитамо организаторима марша: удружењима Iustitia и Lex Super Omnia, члановима МЕДЕЛ!

Сви смо ми европске судије и тужиоци!

19. 12. 03

С А О П Ш Т Е Њ Е

Дана 3. децембра 2019. године навршило се деветнаест година од када је у реци Дунав пронађено тело покојног Небојше Симеуновића, судије тадашњег Окружног суда у Београду.

Друштво судија Србије подсећа да до данас нису разјашњене околности и узрок смрти покојног судије, па позива надлежне органе да о току истраге поводом тог догађаја обавесте јавност.

Detaljnije: Саопштење Друштва судија Србије
19. 10. 25

Поводом дискусије појединих народних посланика на Трећој седници Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години од 22.10.2019. године, коју овом приликом неће навести из разлога пристојности, као и изјава народног посланика Бошка Обрадовића од 21.10.2019. године „да ће промена система значити лустрацију свих криминалаца у српском тужилаштву и правосуђу“, Друштво Судија Србије издаје

САОПШТЕЊЕ

Друштво Судија Србије свесно је чињенице да су судије, као и остали носиоци јавних функција, подложни критици. Критика, међутим, не значи да судије треба да буду мета ниподаштавања и злонамерних увреда.

Detaljnije: Саопштење Друштва судија Србије о дискусији појединих народних посланика