tickling-videos.net
All for Joomla All for Webmasters
fetish-latex.org
19. 12. 03

С А О П Ш Т Е Њ Е

Дана 3. децембра 2019. године навршило се деветнаест година од када је у реци Дунав пронађено тело покојног Небојше Симеуновића, судије тадашњег Окружног суда у Београду.

Друштво судија Србије подсећа да до данас нису разјашњене околности и узрок смрти покојног судије, па позива надлежне органе да о току истраге поводом тог догађаја обавесте јавност.

Detaljnije: Саопштење Друштва судија Србије
19. 10. 25

Поводом дискусије појединих народних посланика на Трећој седници Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години од 22.10.2019. године, коју овом приликом неће навести из разлога пристојности, као и изјава народног посланика Бошка Обрадовића од 21.10.2019. године „да ће промена система значити лустрацију свих криминалаца у српском тужилаштву и правосуђу“, Друштво Судија Србије издаје

САОПШТЕЊЕ

Друштво Судија Србије свесно је чињенице да су судије, као и остали носиоци јавних функција, подложни критици. Критика, међутим, не значи да судије треба да буду мета ниподаштавања и злонамерних увреда.

Detaljnije: Саопштење Друштва судија Србије о дискусији појединих народних посланика
19. 09. 16

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

Европско удружење судија и тужилаца за слободу и демократије (МЕДЕЛ) са забринутошћу прати прилике у правосуђу Републике Србије.

Detaljnije: Саопштење МЕДЕЛ поводом ситуације у српском правосуђу
19. 05. 23

ПИСМА ТУРСКОГ ПРАВОСУЂA

23. МАЈ – ДАН ОПОМЕНЕ ЗА НЕЗАВИСНОСТ ПРАВОСУЂА У ЕВРОПИ

 

Обележавајући дан убиства Ђованија Фалконеа од стране Мафије 1992. године, МЕДЕЛ је 23. мај прогласио за Дан опомене за независност правосуђа у Европи. Тог датума, позвани смо да се осврнемо на потребу за независним и делотворним правосуђем широм Европе и на његов значај за заштиту основних права и слобода грађана Европе.

Detaljnije: Саопштење МЕДЕЛа поводом 23. маја, Дана опомене за независност правосуђа у Европи
19. 05. 21

Поводом неаргументованог и острашћеног напада од стране појединих званичника законодавне и извршне власти на заседању Народне скупштине 20.05.2019. године, праћеног личним увредама на рачун судија Апелационог суда у Београду Омера Хаџиомеровића и Миодрага Мајића због донете судске одлуке у већу, а на рачун судије Мајића и због јавног изношења мишљења о изменама Кривичног законика у делу који се односи на доживотну казну затвора без могућности условног отпуста, Друштво судија упозорава:

Detaljnije: Саопштење Друштва судија Србије у вези са нападом појединих званичника на судије