tickling-videos.net
All for Joomla All for Webmasters
fetish-latex.org
19. 10. 25

Поводом дискусије појединих народних посланика на Трећој седници Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години од 22.10.2019. године, коју овом приликом неће навести из разлога пристојности, као и изјава народног посланика Бошка Обрадовића од 21.10.2019. године „да ће промена система значити лустрацију свих криминалаца у српском тужилаштву и правосуђу“, Друштво Судија Србије издаје

САОПШТЕЊЕ

Друштво Судија Србије свесно је чињенице да су судије, као и остали носиоци јавних функција, подложни критици. Критика, међутим, не значи да судије треба да буду мета ниподаштавања и злонамерних увреда.

Detaljnije: Саопштење Друштва судија Србије о дискусији појединих народних посланика
19. 09. 16

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

Европско удружење судија и тужилаца за слободу и демократије (МЕДЕЛ) са забринутошћу прати прилике у правосуђу Републике Србије.

Detaljnije: Саопштење МЕДЕЛ поводом ситуације у српском правосуђу
19. 05. 23

ПИСМА ТУРСКОГ ПРАВОСУЂA

23. МАЈ – ДАН ОПОМЕНЕ ЗА НЕЗАВИСНОСТ ПРАВОСУЂА У ЕВРОПИ

 

Обележавајући дан убиства Ђованија Фалконеа од стране Мафије 1992. године, МЕДЕЛ је 23. мај прогласио за Дан опомене за независност правосуђа у Европи. Тог датума, позвани смо да се осврнемо на потребу за независним и делотворним правосуђем широм Европе и на његов значај за заштиту основних права и слобода грађана Европе.

Detaljnije: Саопштење МЕДЕЛа поводом 23. маја, Дана опомене за независност правосуђа у Европи
19. 05. 21

Поводом неаргументованог и острашћеног напада од стране појединих званичника законодавне и извршне власти на заседању Народне скупштине 20.05.2019. године, праћеног личним увредама на рачун судија Апелационог суда у Београду Омера Хаџиомеровића и Миодрага Мајића због донете судске одлуке у већу, а на рачун судије Мајића и због јавног изношења мишљења о изменама Кривичног законика у делу који се односи на доживотну казну затвора без могућности условног отпуста, Друштво судија упозорава:

Detaljnije: Саопштење Друштва судија Србије у вези са нападом појединих званичника на судије
19. 02. 04

У вези са изјавом министра унутрашњих послова од 29.1.2019. године у којој је, поводом недавне полицијске акције у којој је приведено више од 150 особа, изјавио: "Шта ја да кажем полицајцима, какву поруку ми шаљемо нашем друштву? И онда кажете пуштени су. Нажалост јесу. Да се ја питам не бих их пустио никад. Тај који може да пусти криминалца који је ухваћен са илегалним пиштољем да се шета по Новом Београду је неодговоран.", Друштво судија Србије издаје следеће

САОПШТЕЊЕ

Detaljnije: Саопштење Друштва судија Србије у вези са изјавом министра унутрашњих послова