tickling-videos.net
All for Joomla All for Webmasters
fetish-latex.org
20. 09. 14

S obzirom na približavanje zakonskih rokova za preduzimanje izbornih radnji za izbor izbornih članova Visokog saveta sudstva iz reda sudija, a u cilju otklanjanja nedostataka Zakona o Visokom savetu sudstva u pogledu izbornog procesa, nesumnjivo utvrđenih u ranijim izbornim procesima, unapređenja procesa izbora članova Visokog saveta sudstva i omogućavanja sudijama da se upoznaju sa kandidatima, uporede ih i izaberu one kandidate u čiju će stručnost, iskustvo, razumevanje pravosuđa, sposobnosti da donose odluke i shvatanja nezavisnosti biti uvereni, što je od izuzetnog značaja za funkcionisanje sudskog sistema, Društvo sudija Srbije uputilo je u petak 11. septembra dopis Visokom savetu sudstva i pozvalo:

Detaljnije: DOPIS DRUŠTVA SUDIJA SRBIJE VISOKOM SAVETU SUDSTVA POVODOM PREDSTOJEĆIH IZBORA IZBORNIH ČLANOVA...
20. 09. 10

U vezi sa verbalnim napadima pojedinih narodnih poslanika na sudije koje javno izražavaju kritički stav o merama koje se preduzimaju u srpskom pravosuđu ili zakonodavnim inicijativama, a naročito prema sudijama Miodragu Majiću i Omeru Hadžiomeroviću, Vladi Republike Srbije obratili su se u avgustu 2019. godine specijalni izvestilac Ujedinjenih nacija za nezavisnost sudija i pravnika i specijalni izvestilac Ujedinjenih nacija za promociju i zaštitu prava na slobodu mišljenja i izražavanja, zahtevom da im Vlada pruži određene informacije, kako u vezi sa konkretnim slučajem koji se desio u Narodnoj skupštini 20.5.2019. godine, tako i o garancijama nezavisnosti sudija i pravosuđa u celini, kao i o garancijama slobode izražavanja i udruživanja sudija.

Detaljnije: Pismo specijalnih izvestilaca UN Vladi RS povodom napada na sudije
20. 09. 01

Evropa, 31. avgusta 2020

Članice Platforme za nezavisno pravosuđe su budno pratile razvoj događaja u turskom pravosuđu tokom proteklih nekoliko godina, čak i pre nego što je došlo do pokušaja državnog udara 2016. godine, s obzirom na to da je neosnovani pritisak na sudije u stalnom porastu. Nakon 15. jula 2016. godine, više hiljada turskih sudija i javnih tužilaca je utamničeno, razrešeno i lišeno imovine.

Detaljnije: PISMO PLATFORME ZA NEZAVISNO PRAVOSUĐE POVODOM STANjA U PRAVOSUĐU U TURSKOJ
20. 08. 05

Na osnovu člana 29. stav 2. Statuta Društva sudija Srbije, sazivam


Redovnu godišnju Skupštinu Društva sudija Srbije
za petak, 25. septembar 2020. godine u 10:00 časova
u hotelu Metropol (Metropol Palace), Bulevar Kralja Aleksandra 69 u Beogradu

Detaljnije: Redovna godišnja Skupština Društva sudija, 25.09.2020.