tickling-videos.net
All for Joomla All for Webmasters
fetish-latex.org
20. 06. 25

Imajući u vidu situaciju u pogledu sve većeg broja zaraženih, zaključke Kriznog štaba za suzbijanje epidemije COVID-19 od 23. juna 2020. godine, kao i to da je u pojedinim sudovima utvrđeno prisustvo virusa kod određenog broja zaposlenih, Društvo sudija Srbije

 

P O Z I V A

 

Visoki savet sudstva da preporuči sudovima da zaposleni u pravosuđu, čiji rad ne zahteva njihovo neprestano prisustvo u sudu i nije neposredno vezan za stranke i ročišta (sudijski saradnici, savetnici, pripravnici, sudije u drugom stepenu), posao obavljaju od kuće.

Detaljnije: Poziv Društva sudija Visokom savetu sudstva za uvođenje mera prevencije
20. 06. 01

Povodom pojave određenih spornih pitanja nastalih tokom potpunog uspostavljanja rada sudova po prestanku vanrednog stanja, Društvo sudija Srbije se obraća Visokom savetu sudstva sa predlogom da naročito razmotri dva od tih pitanja.

Detaljnije: Dopis Društva sudija Srbije Visokom savetu sudstva nakon vanrednog stanja
20. 05. 11

Kancelarija Društva sudija Srbije će od 11. maja 2020. godine, a u skladu sa ukidanjem vanrednog stanja u Republici Srbiji, raditi normalno.

20. 05. 06

Povodom najave ukidanja vanrednog stanja,

Imajući u vidu da ukidanje vanrednog stanja podrazumeva da se ljudska i manjinska prava ponovo ostvaruju u punom obimu, što zahteva uobičajeno funkcionisanje sudova u uslovima daljeg trajanja pandemije virusa COVID-19 i obezbeđenje uslova za bezbedno funkcionisanja pravosuđa u skladu sa odredbama Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama i Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti,

Detaljnije: Poziv Društva sudija Srbije Visokom savetu sudstva
20. 04. 01

U Srbiji su protekle nedelje održana prva suđenja zbog kršenja samoizolacije i to po novom sistemu koje je predvidelo Ministarstvo pravde - putem video linka, odnosno aplikacije Skajp. Iako je Ministarstvo takvu odluku donelo uz obrazloženje da se time od širenja koronavirusa štite i oni protiv kojih se vodi postupak i zaposleni u sudovima, stručnjaci upozoravaju da se takvom praksom drastično krše prava okrivljenog na pravično suđenje.

Detaljnije: Stav struke o "Skajp suđenjima"