tickling-videos.net
All for Joomla All for Webmasters
fetish-latex.org

O platama sudija

17. 11. 16

Povodom naznaka da plate sudija neće biti povećane, za razliku od plata ostalih korisnika budžetskih sredstava, Društvo sudija Srbije se 8. novembra 2017. godine obratilo Visokom savetu sudstva i, zajedno sa Udruženjem javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije, ministrima pravde i finansija i predsedniku Vlade ukazujući da plate nosilaca pravosudnih funkcija nisu samo ekonomska kategorija, već i garancija njihove nezavisnosti i samostalnosti, kao i da bi isključivanje sudija i tužilaca iz najavljenog povećanja plata predstavljalo diskriminaciju u odnosu na zaposlene u javnom sektoru.

S tim u vezi, Društvo sudija Srbije pozdravlja reakciju Visokog saveta sudstva koji je 15. novembra 2017. godine izdao saopštenje kojim apeluje na nadležne organe da još jednom razmotre navedena uvećanja plata kako bi se doprinelo očuvanju ugleda i jedinstva pravosudnog sistema.
 
Društvo sudija Srbije izražava očekivanje da će se i predsednik Vlade i ministri pravde i finansija takođe odazvati pozivu dva strukovna udruženja i obavestiti sudije i tužioce, kao i javnost, o tome da li je planirano povećanje plata nosilaca pravosudnih funkcija.