tickling-videos.net
All for Joomla All for Webmasters
fetish-latex.org

Redovna godišnja Skupština Društva i konferencija "Materijalne garancije nezavisnosti sudstva", 27. i 28. septembar

19. 09. 16

Na osnovu člana 29. stav 2 Statuta Društva sudija Srbije, donosim odluku o sazivanju redovne

Skupštine Društva sudija Srbije

u subotu, 28. septembra 2019. godine u 12 časova

u Hotelu „Hajat“ (Hyatt Regency), Milentija Popovića 5, Beograd

 

i predlažem sledeći Dnevni red:

  1. Prethodni postupak (izbor radnih tela, utvrđivanje uslova za rad Skupštine, usvajanje dnevnog reda)
  2. Izbor predsednika i zamenika predsednika Društva sudija Srbije
  3. Izveštaji o radu organa Društva sudija Srbije
  4. Usvajanje okvirnog plana aktivnosti Društva sudija Srbije.
  5. Razno

     Ujedno Vas obaveštavam o sledećem:

     1) Dan pre Skupštine Društva sudija, u petak 27. septembra 2019. godine, sa početkom u 10 časova, na istoj lokaciji, biće održana konferencija Materijalne garancije nezavisnosti sudstva – sudski budžet, plate i penzije sudija na kojoj mogu da učestvuju svi zainteresovani članovi Društva sudija. Imajući u vidu da je više puta odlagano prenošenje sudskog budžeta sa Ministarstva pravde na Visoki savet sudstva, da su plate sudija u Srbiji među najnižima u Evropi, i s obzirom na predstojeće promene Ustava, Društvo sudija smatra da je vreme da se i pitanju materijalnih garancija nezavisnosti, i to kako sistemskih (sudski budžet), tako i personalnih (plate i penzije sudija), posveti pažnja i da se ono dodatno osvetli.

     2) Na sednici održanoj 19. jula 2019. godine Upravni odbor Društva sudija Srbije doneo je odluku da predloži:

  • Snežanu Bjelogrlić, dosadašnju predsednicu Upravnog odbora za predsednika Društva sudija Srbije i
  • Renatu Pavešković, člana Upravnog odbora za zamenika predsednika Društva sudija Srbije (u prilogu ovog dopisa su njihove biografije).

Obe kandidatkinje su dugogodišnje sudije, predsednice sudova u Ivanjici i Velikoj Plani. Članovi su Društva sudija Srbije i Upravnog odbora Društva sudija u drugom mandatu i u radu našeg strukovnog udruženja angažovale su se, lično i kao predsednice odeljenja u Užicu i u Smederevu, sa entuzijazmom, principijelno, dosledno i bez uzmicanja.

     3) Kako je Statutom Društva sudija Srbije propisano da predsednika i zamenika presednika Društva bira Skupština Društva na predlog Upravnog odbora, Odeljenja Društva ili najmanje 50 članova Društva (član 34. stav 5), otvorena je mogućnost za dostavljanje i drugih kandidatura za predsednika i zamenika predsednika Društva sudija. Kandidature treba dostaviti kancelariji Društva sudija Srbije najkasnije do utorka, 24. septembra 2019. godine, uz obrazloženi predlog i biografije kandidata.

     4) Ovaj dopis, kao i obaveštenje na internet stranici Društva sudija, služiće članovima Društva sudija Srbije kao poziv za Skupštinu.

     5) Ukoliko niste u mogućnosti da Skupštini prisustvujete lično, potrebno je da popunite punomoćje, koje ne zahteva overu, kojim ovlašćujete određenog člana Društva sudija za predstavljanje na Skupštini i za glasanje i dostavite ga kancelariji Društva sudija poštom ili ga predate na dan održavanja Skupštine. Punomoćje je priloženo uz ovaj dopis, a dostupno je i na elektronskoj stranici: www.sudije.rs.

     6) Društvo sudija Srbije poziva sve svoje članove da 27. i 28. septembar 2019. godine, datume održavanja konferencije i Skupštine, sačuvaju slobodne za učešće na Konferenciji Materijalne garancije nezavisnosti sudstva – sudski budžet, i plate i penzije sudija i Skupštini Društva sudija Srbije.

Molimo Vas da prisustvo na konferenciji prijavite putem elektronske pošte na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili telefonom na 011/408 25 74, najkasnije do srede 25. septembra 2019. godine.

Preuzmite Odluku o sazivanju.

Preuzmite punomoćje.

Preuzmite biografiju Snežane Bjelogrlić

Preuzmite biografiju Renate Pavešković.

Preuzmite Dnevni red konferencije.