tickling-videos.net
All for Joomla All for Webmasters
fetish-latex.org

Obraćanje Sindikata pravosuđa Srbije Visokom savetu sudstva

20. 07. 07

Sindikat pravosuđa Srbije obratio se 07.07.2020. godine saopštenjem Visokom savetu sudstva i time se pridružio otvorenom pismu Društva sudija Srbije.

 

Saopštenje Sindikata pravosuđa prenosimo u celosti:

"Sindikat pravosuđa Srbije pridružuje se apelu Društva sudija Srbije upućenom Visokom savetu sudstva. Ovo posebno jer je Visoki savet sudstva svojim zaključkom obavezao predsednike sudova da donesu interna pravila o organizovanju rada u sudu u skladu sa odlukom o određivanju posebnih mera zaštite stanovništva od zaraznih bolesti. Dosadašnje iskustvo upućuje nas na to da će predsednici sudova imati različite poglede po pitanju organizovanja rada u sudovima, pa će tako i rad sudova biti različito organizovan.

Zato predlažemo da se svim zaposlenima u sudovima, tužilaštvima i ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija, u što većoj meri, omogući rad od kuće a sve radi delotvornije prevencije od širenja virusa na radnim mestima. Na ovakav način, uvereni smo, bolje će biti zaštićeni zaposleni koji ostaju i rade od kuće - zaštićeni su od prevoza do i sa posla, zaposleni koji moraju posao da obavljaju na radnom mestu ali sada u boljim uslovima sa manje prisutnih u skučenim kancelarijama, kao i građani i stranke.

Iako su zaposleni u pravosuđu izloženi stalnim kritikama i pogrešno usmerenom besu, a sada i eventualnoj zarazi, podsećamo da su zaposleni u pravosuđu u svakom do sada proglašenom vanrednom stanju radili i rade odgovorno i korektno. I zato se zahvaljujemo svima u pravosuđu koji svoj posao u jeku epidemije obavljaju na svojim radnim mestima kako bi država funkcionisala."