tickling-videos.net
All for Joomla All for Webmasters
fetish-latex.org
20. 01. 16

MEDEL pozdravlja odluku Evropske komisije objavljenu 14. januara 2020. godine, kojom se od Evropskog suda pravde zahteva određivanje privremenih mera u postupku za utvrđivanje povrede pravila disciplinske odgovornosti za sudije u Poljskoj.

Detaljnije: SAOPŠTENJE MEDEL POVODOM ODLUKE EVROPSKE KOMISIJE
20. 01. 13

MEDEL je 11. januara 2020. godine prisustvovao maršu za nezavisnost pravosuđa, u kojem je u koloni dugoj 4 kilometra učestvovalo više od 25000 ljudi.

MEDEL je aktivno učestvovao i intervenisao na konferenciji za medije održanoj pre marša.

Bila je to impresivna demonstracija vere u osnovna načela vladavine prava i jasan pokazatelj svim nacionalnim i evropskim organima da se te vrednosti nalaze u samom srcu Evropske unije i da građani nikad neće prestati da se bore za njihovu zaštitu.

Do sada nezabeležena solidarnost koju su pokazala sva udruženja sudija i tužilaca iz drugih zemalja je ovaj događaj učinila prekretnicom koja će godinama ostati upamćena.

Pokazali smo da smo uistinu evropske sudije i tužioci i da je pravosuđe u Evropi ujedinjeno u borbi za zaštitu vladavine prava i osnovnih načela koja predstavljaju opšti kamen temeljac Unije.

Čestitamo organizatorima marša: udruženjima Iustitita i Lex Super Omnia, članovima MEDEL.

MEDEL iskreno zahvaljuje poljskim kolegama, ne samo na hrabrosti i na primeru koji nam daju, već zbog toga što verujemo da će u budućnosti simbolika jučerašnjeg marša biti od mnogo većeg značaja svima nama u celoj Evropskoj uniji, veća i od pomoći koje smo mi mogli da im pružimo.

MEDEL će nastaviti sa potpunom posvećenošću borbi za vladavinu prava.

Svi smo mi evropske sudije i tužioci!

20. 01. 11

Poslepodnevni marš u Varšavi održan u subotu, 11. januara 2020. godine, okupio je više od 25000 ljudi u koloni dugačkoj 4 kilometra.

Održana je impresivna demonstracija vere u osnovna načela vladavine prava i svim nacionalnim i evropskim organima je poslat jasan znak da su te vrednosti u samom srcu Evropske unije i da građani nikada neće prestati da se bore za njihovu zaštitu.

Do sada nezabeležena solidarnost koju su pokazale sva udruženja sudija i tužilaca iz drugih zemalja je ovaj događaj učinila prekretnicom koja će godinama ostati upamćena.

Čestitamo organizatorima marša: udruženjima Iustitia i Lex Super Omnia, članovima MEDEL!

Svi smo mi evropske sudije i tužioci!

19. 12. 03

 S A O P Š T E Nj E

 

Dana 3. decembra 2019. godine navršilo se devetnaest godina od kada je u reci Dunav pronađeno telo pokojnog Nebojše Simeunovića, sudije tadašnjeg Okružnog suda u Beogradu.

Društvo sudija Srbije podseća da do danas nisu razjašnjene okolnosti i uzrok smrti pokojnog sudije, pa poziva nadležne organe da o toku istrage povodom tog događaja obaveste javnost.

Detaljnije: Saopštenje Društva sudija Srbije
19. 10. 25

Povodom diskusije pojedinih narodnih poslanika na Trećoj sednici Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2019. godini od 22.10.2019. godine, koju ovom prilikom neće navesti iz razloga pristojnosti, kao i izjava narodnog poslanika Boška Obradovića od 21.10.2019. godine „da će promena sistema značiti lustraciju svih kriminalaca u srpskom tužilaštvu i pravosuđu“, Društvo Sudija Srbije izdaje

SAOPŠTENjE

Društvo Sudija Srbije svesno je činjenice da su sudije, kao i ostali nosioci javnih funkcija, podložni kritici. Kritika, međutim, ne znači da sudije treba da budu meta nipodaštavanja i zlonamernih uvreda.

Detaljnije: Saopštenje Društva sudija Srbije o diskusiji pojedinih narodnih poslanika