tickling-videos.net
All for Joomla All for Webmasters
fetish-latex.org
19. 12. 03

 S A O P Š T E Nj E

 

Dana 3. decembra 2019. godine navršilo se devetnaest godina od kada je u reci Dunav pronađeno telo pokojnog Nebojše Simeunovića, sudije tadašnjeg Okružnog suda u Beogradu.

Društvo sudija Srbije podseća da do danas nisu razjašnjene okolnosti i uzrok smrti pokojnog sudije, pa poziva nadležne organe da o toku istrage povodom tog događaja obaveste javnost.

Detaljnije: Saopštenje Društva sudija Srbije
19. 10. 25

Povodom diskusije pojedinih narodnih poslanika na Trećoj sednici Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2019. godini od 22.10.2019. godine, koju ovom prilikom neće navesti iz razloga pristojnosti, kao i izjava narodnog poslanika Boška Obradovića od 21.10.2019. godine „da će promena sistema značiti lustraciju svih kriminalaca u srpskom tužilaštvu i pravosuđu“, Društvo Sudija Srbije izdaje

SAOPŠTENjE

Društvo Sudija Srbije svesno je činjenice da su sudije, kao i ostali nosioci javnih funkcija, podložni kritici. Kritika, međutim, ne znači da sudije treba da budu meta nipodaštavanja i zlonamernih uvreda.

Detaljnije: Saopštenje Društva sudija Srbije o diskusiji pojedinih narodnih poslanika
19. 09. 16

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE


Evropsko udruženje sudija i tužilaca za slobodu i demokratije (MEDEL) sa zabrinutošću prati prilike u pravosuđu Republike Srbije.

Detaljnije: Saopštenje MEDEL povodom situacije u srpskom pravosuđu
19. 05. 23

PISMA TURSKOG PRAVOSUĐA

23. MAJ – DAN OPOMENE ZA NEZAVISNOST PRAVOSUĐA U EVROPI

 

Obeležavajući dan ubistva Đovanija Falkonea od strane Mafije 1992. godine, MEDEL je 23. maj proglasio za Dan opomene za nezavisnost pravosuđa u Evropi. Tog datuma, pozvani smo da se osvrnemo na potrebu za nezavisnim i delotvornim pravosuđem širom Evrope i na njegov značaj za zaštitu osnovnih prava i sloboda građana Evrope.

Detaljnije: Saopštenje MEDELa povodom 23. maja, Dana opomene za nezavisnost pravosuđa u Evropi
19. 05. 21

Povodom neargumentovanog i ostrašćenog napada od strane pojedinih zvaničnika zakonodavne i izvršne vlasti na zasedanju Narodne skupštine 20.05.2019. godine, praćenog ličnim uvredama na račun sudija Apelacionog suda u Beogradu Omera Hadžiomerovića i Miodraga Majića zbog donete sudske odluke u veću, a na račun sudije Majića i zbog javnog iznošenja mišljenja o izmenama Krivičnog zakonika u delu koji se odnosi na doživotnu kaznu zatvora bez mogućnosti uslovnog otpusta, Društvo sudija upozorava:

Detaljnije: Saopštenje Društva sudija Srbije u vezi sa napadom pojedinih zvaničnika na sudije