Назад

Саопштење поводом непреминерене изјаве директора РТВ Врање

19.10.2020.


Поводом непримерене и противправне изјаве директора РТВ Врање од 15.10.2020. године у делу у коме је, незадовољан конкретном судском одлуком, на омаловажавајући начин коментарисао рад судија у Врању, Друштво судија Србије издаје следеће

 

САОПШТЕЊЕ

 

Јавним иступањем директора РТВ Врање о томе да су судије пристрасне, корумпиране, страни плаћеници, да законе селективно примењују по налогу иностраних ментора, да пресуђују по двоструким аршинима, да доносе срамне пресуде којима легализују говор мржње, да су „љиге“ које не штите часне грађане, наставља се са праксом вређања и омаловажавања судија, угрожава њихова независност и самосталност која служи праву грађана на правично суђење, и код грађана подстиче неповерење у судску власт.

Друштво судија Србије констатује да је такво иступање противно законској забрани да се утиче на ток и исход судског поступка, на суд и учеснике у њему и осуђује такав иступ.

 

Друштво судија Србије позива Високи савет судства да овим поводом реагује у складу са својим уставним и законским обавезама у циљу обезбеђивања поштовања правног поретка и заштите угледа Републике Србије и независности судија и судства. 

 

Преузмите саопштење

 

 

Назад


Стандарди судијске етике


Међународна сарадња
ЧланствоПројекти


En